Hoe kun je een (draadloze) microfoon reinigen met uv-licht?

Li.Lac is een professionele reiniger die microfoons, headsets, beltpacks en lavaliermicrofoons kan reinigen. Li.Lac maakt gebruik van UV-licht.

Hoe werkt dat?

Kiemdoding door uv-licht

UV-licht is elektromagnetische straling met golflengten die korter zijn dan zichtbaar licht, maar langer dan röntgenstralen. UV is onderverdeeld in verschillende golflengtes, waarbij UV-C met een korte golflengte wordt beschouwd als “kiemdodende UV”.

Golflengten tussen ongeveer 200 nm en 300 nm worden sterk geabsorbeerd door nucleïnezuren. De geabsorbeerde energie kan leiden tot defecten, waaronder pyrimidinedimeren. Deze dimeren kunnen verdubbeling voorkomen of de uiting van noodzakelijke eiwitten voorkomen. Dat betekent dat het organisme wordt uitgeschakeld.

Korte golflengte

Door een korte golflengte worden micro-organismen gedood of inactief gemaakt. De nucleïnezuren worden vernietigen en hun DNA verstoord, waardoor ze niet in staat zijn om vitale cellulaire functies uit te voeren. UVGI wordt gebruikt in tal van toepassingen, zoals voedsel-, lucht-, oppervlakte- en waterzuivering.

Handmicrofoons reinigen met Li.Lac

Hoe werkt dat bij de Li.Lac microfoonreiniger?

Wil je je audioproducten schoonmaken met UV-C licht? Als je gebruik maakt van Li.Lac, open je de lade en plaats je de microfoons (of andere producten) op het rooster. Je stelt in dat de producten 5 of 10 minuten worden gereinigd. De UV-lichten doen vervolgens hun werk. Omdat er spiegels in de de Li.Lac UV-C lichtreiniger geplaatst zijn, wordt de energie perfect verdeeld over alle producten.

Li.Lac verdeelt UV-C door de hele lade waardoor de microfoon volledig wordt gereinigd

Nieuwsgierig geworden?

Vraag direct een vrijblijvende demo aan en test je eigen (hand)microfoons, beltpacks, headsets of lavaliermicrofoons zelf!